Van redactie

Show Us Your Hits 💿 Bloodhound Gang album

€ 37,20 Nu kopen!
B08TZK8TTT
De Bloodhound Gang zijn het Monster van Loch Ness van de populaire muziek 🎵: terwijl een selecte groep zo toegewijd is als maar zijn kan, kijkt de bevolking in het algemeen op hen neer en doet graag alsof hun vlagen van terugkaatsende hysterie nooit hebben plaatsgevonden.
8.5/10 (Expert Score)
Product staat op #44 in categorie Kids

Meer dan een eenmalige nieuwigheid (ze hebben er minstens twee gehad), heeft de groep hun releases gespreid tot eens in de vijf jaar en hebben ze tussendoor onophoudelijk getoerd, wat zorgt voor een zekere frisheid en aandacht/angst telkens ze weer opduiken.

Lang niet gezien

Het is 16 jaar geleden sinds hun debuut en drie albums later is Geffen klaar om Show Us Your Hits uit te brengen, een verzameling van de beste/slechtste momenten van de groep die leest als een manifest over hoe je het equivalent van een internet trol in de muziekindustrie kunt zijn.

Of je ze nu leuk vindt of niet, ze zijn een onmiskenbare wereldwijde kracht die ons twee keer per decennium naar het eerste jaar doet terugkeren, en het goede nieuws is dat Show Us Your Hits zal volstaan als de one-stop shop voor al je Bloodhound Gang behoeften.

Verwachting

Ja, zowel “Fire Water Burn” (a.k.a. “the roof is on fire song”) als “The Bad Touch” (a.k.a. “the Discovery Channel song”) staan hier op en ja, ze klinken verrassend genoeg beter dan je je herinnert.

Fire Water Burn” steunt op de zelfspottende humor van frontman Jimmy Pop die rapjargon uit het midden van de jaren ’90 invoegt tussen een waar web van verwijzingen naar de popcultuur uit de jaren ’80, lang voordat het “hip” was om verwijzingen naar de popcultuur uit de jaren ’80 te maken.

Door “niet zwart te zijn zoals Barry White maar blank zoals Frank Black is” en Pixies teksten te interpoleren, is zijn beoogde effect om je te laten lachen met hem, waardoor het net zo (zo niet meer) zelfbewust en plezierig is vandaag dan de opening van Weezer’s “Buddy Holly”.

The Bad Touch” blijft de best geproduceerde Euro-Pop seksgrap van drie minuten die ooit op “TRL” is verschenen. Niets in de annalen (of misschien de analen) van de Amerikaanse Popmuziek klonk daarvoor of daarna zo, dus er is iets voor te zeggen om zo’n geluid in ons collectieve bewustzijn te brengen.

De voorliefde van Pop voor potige humor terzijde, de collectie maakt een zaak voor de bekwaamheid van de rest van de band in vergelijking met hun meest geassocieerde tijdgenoten.

Bassist “Evil” Jared Hasselhoff voegt een dreunende, memorabele catchiness toe aan hun catalogus en de bijdragen van turntabilist DJ Q-Ball staan met kop en schouders boven alle scratching-for-the-sake-of-scratching toevoegingen van elke nu-metal band die het absoluut nodig vond om een DJ te hebben.

Werkelijk alles

Als je je herinnert dat iemand in de loop der jaren een nummer van Bloodhound Gang voor je speelde, dan is de kans groot dat het hier op staat. Van “The Ballad of Chasey Lain” tot “Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss” tot “Three Point One Four” (a.k.a. “the vagina song”), het staat er allemaal op.

De enige opvallende omissie is One Fierce Beer Coaster’s “Why’s Everybody Always Picking On Me?” die, voor hun vluchtige moment van Hipster omhelzing in 1996, vaak afleveringen van MTV’s “Daria” afsloot. Voor de rest past Geffen de tracklisting aan per land.

Terwijl fans overzee zowel “You’re Pretty When I’m Drunk” krijgen (het enige sample-loze nummer op het Paul’s Boutique-achtige debuut Use Your Fingers uit 1995) als hun cover van Duitse rapgroep Manny Marc en Frauenarzt’s “Disco Pogo”, krijgen wij in de States “I Wish I Was Queer So I Could Get Chicks”. Een eerlijke ruil en, als je een Amerikaanse tiener bent die bij de Bloodhound Gang wil horen, waarschijnlijk een goede keuze.

Als je nog geen fan bent van de Bloodhound Gang, is er niet veel dat je van gedachten zal doen veranderen. Wie het toch wil proberen, moet “Screwing You on the Beach at Night” proberen, een pijnlijk accurate en verrassend grappige send-up van overgeproduceerde dansballads uit de jaren 2000.

Hun geïnspireerde cover van The Association’s “Along Comes Mary” uit de jaren ’60, oorspronkelijk voor de Half Baked soundtrack, is hier ook te horen. De nieuwe single van de collectie, “Altogether Ooky“, is ook een luisterbeurt waard, al was het maar omdat het een sterke kanshebber is voor de beste openingszin van 2010.

Voor de rest zal Show Us Your Hits iedereen plezieren die op zoek is naar een Bloodhound Gang best-of compilatie en dat is het dan. Hoewel je je misschien niet herinnert hoe hoog hun productiewaarden waren, zul je je snel herinneren waarom hun slogan is: “No reason to live, but we like it that way.

☆
B08TZK8TTT
De Bloodhound Gang zijn het Monster van Loch Ness van de populaire muziek 🎵: terwijl een selecte groep zo toegewijd is als maar zijn kan, kijkt de bevolking in het algemeen op hen neer en doet graag alsof hun vlagen van terugkaatsende hysterie nooit hebben plaatsgevonden.

Specificaties – Van leverancier

  • Productafmetingen: ‎31.39 x 31.29 x 0.99 cm; 1.3 kg

  • Fabrikant: Universal

  • Originele uitgavedatum: 2021

  • ASIN: B08TZK8TTT

     

Show Us Your Hits 💿 Bloodhound Gang album
Show Us Your Hits 💿 Bloodhound Gang album
€ 37,20
BesteKorting.com 🏷️ | Beste producten met de hoogste kortingen, Amazon, Bol.com, CoolBlue
Logo