Beste keus

Garmin Forerunner 45S ⌚ Smartwatch GPS

Nu kopen!
B07PVVVXGB
De Garmin Forerunner 45S is veruit het beste budgethorloge dat je vandaag kunt kopen, met een aantrekkelijk design en een hele reeks uitstekende functies ⌚. Deze omvatten GPS-tracking, een hartslagmeter en, misschien wel het indrukwekkendst, de mogelijkheid om gestructureerde workouts of zelfs volledige trainingsplannen vanaf je pols te volgen.
8.5/10 (Expert Score)
Product staat op #29 in categorie Smart Home

Met dat in gedachten hoef je nauwelijks verder te gaan als je hulp zoekt bij het kiezen van je eerste GPS hardloophorloge. Maar als je de details wilt weten, om te kunnen verantwoorden waarom dat je geld uitgeeft, lees je best even verder. Als je serieus bent over het verbeteren van je prestaties, zou het wel eens de beste €180 kunnen zijn die je ooit hebt uitgegeven.

Voordelen:

 • Nauwkeurige GPS en hartslagmeting
 • Compatibel met Garmin Coach
 • Ondersteunt ANT+ sensoren

Nadelen:

 • Geen zwemtracking
 • Geen muziekweergave en NFC
 • Biedt geen ondersteuning voor Bluetooth-sensoren

Garmin Forerunner 45/45S review: Wat je moet weten

De Forerunner 45S is de opvolger van de uitstekende Garmin Forerunner 35, die nog steeds verkrijgbaar is als een nog goedkopere optie in het assortiment van Garmin. Vergeleken met de Forerunner 35 zijn de belangrijkste verschillen het nieuwe ronde ontwerp en het kleurenscherm, plus een aantal upgrades op het gebied van sport- en activiteitentracking. De belangrijkste daarvan is de toevoeging van Garmin Coach, een functie die op maat gemaakte trainingsplannen voor je maakt en waarmee je begeleide workouts kunt volgen vanaf je pols.

De Forerunner 45 is er ook in twee maten, de 45 en de 45S, met een kast van respectievelijk 42 mm en 39 mm. De twee horloges zijn verder identiek en bieden dezelfde schermgrootte, functies en batterijduur voor dezelfde prijs.

Hoewel de Forerunner 45 nadrukkelijk presteert op het gebied van sportfuncties, ontbreekt het hem wel aan de slimmigheidjes die je op sommige wearables onder de €200 wel kunt vinden, zoals muziek afspelen en contactloos betalen.

Garmin Forerunner 45/45S review: Ontwerp en functies

Op het gebied van design is de Forerunner 45S een grote verbetering ten opzichte van de doosachtige 35. De nieuwe, ronde behuizing ziet er niet alleen beter uit, maar is ook ongelooflijk licht (36 g voor de 45, 32 g voor de 45S) en 2 mm slanker dan de 35 (11,4 mm vs 13,4 mm), wat een groot verschil maakt voor hoe hij aanvoelt om de pols.

De 45 heeft nu ook vijf knoppen in plaats van vier, waardoor het navigeren door menu’s en dataschermen tijdens het hardlopen veel eenvoudiger is dan voorheen. 

Het display is ook sterk verbeterd: de Forerunner 45 S heeft een 26,3 mm, 208 x 208 kleurenscherm, vergeleken met het 23,5 mm, 128 x 128 monochrome paneel op de 35. Het zal niet worden verward met een Apple Watch of Fitbit Versa, maar het scherm van de Forerunner 45 is altijd goed leesbaar, zelfs in fel zonlicht.

Naast Garmin’s Elevate optische hartslagmeter bevat de Forerunner 45 een versnellingsmeter, en je kunt hem via ANT+ koppelen aan externe sensoren zoals footpods, hartslagmeters met borstband en fietssnelheids-/cadansmeters. Je kunt echter geen hardloop- of fietsvermogensmeters aan het horloge koppelen, en het maakt geen verbinding met Bluetooth-sensoren.

Het siliconen bandje op het horloge is er in vier kleuren, twee voor de 45 en twee voor de 45S. Mocht je na het kopen van je horloge spijt krijgen van je beslissing, dan kun je de andere kleur kopen en het bandje verwisselen, maar dit is een omslachtig proces waarbij schroeven komen kijken en het is lang niet zo eenvoudig als het verwisselen van bandjes op de Apple Watch of Fitbit Versa.

Als het op functies aankomt, hebben bijna alle sterren van de 45 te maken met het bijhouden van hardlopen, waar ik hieronder in meer detail op in zal gaan, maar het heeft nog een andere nieuwe functie die het vermelden waard is, namelijk de mogelijkheid om alarm te slaan als je betrokken bent bij een incident tijdens het hardlopen of fietsen.

Je kunt maximaal drie contactpersonen kiezen om te waarschuwen via zowel sms als e-mail als het horloge detecteert dat u bent gevallen, of je kunt zelf een alarm activeren door de knop met achtergrondverlichting ingedrukt te houden. Het is een geweldige functie die het waard is om meteen in te stellen. Hopelijk kun je het daarna voorgoed vergeten omdat je het nooit hoeft te gebruiken.

Garmin Forerunner 45/45S review: Hardloopfuncties en prestaties

Garmin heeft een vrij eenvoudige formule voor het updaten van de horloges in zijn Forerunner line-up, namelijk de functies van de duurdere horloges van de vorige generatie een tandje lager zetten. Zo heeft de Forerunner 45S min of meer de functieset van de Forerunner 235, Garmin’s populaire middenklasse horloge dat onlangs zelf is opgevolgd door de Forerunner 245.

Dat betekent topkwaliteit bij het bijhouden van hardlopen en, van cruciaal belang, de mogelijkheid om gestructureerde workouts te maken en te volgen op je pols, iets wat je bij geen enkel ander budget sporthorloge krijgt. Dat is nuttig voor elke hardloper.

Meer ervaren atleten zullen ook genieten van het creëren van complexe workouts op basis van afstand, hartslag en tempo, waarbij de Forerunner 45 S helpt om ze op koers te houden. Maar waar hij echt tot zijn recht komt, is de compatibiliteit van de 45 met Garmin Coach.

Dit is een nieuwe functie in Garmin Connect die trainingsplannen genereert voor evenementen variërend van een 5K tot een halve marathon, waarbij ze worden aangepast aan je fitnessniveau, wedstrijddatum en algemene doel.

Van cruciaal belang is dat het deze plannen doorstuurt naar de Forerunner 45S, zodat deze je eraan herinnert welke workout je die dag moet doen, en je tijdens het hardlopen begeleidt door je te laten weten wanneer je je tempo moet aanpassen, je warming-up moet voltooien of welk doel je ook nastreeft.

Het is met name voor beginners een geweldige manier om toegang te krijgen tot een effectief trainingsplan. Het is eenvoudig op te zetten en te gebruiken en de workouts zijn ontworpen door coaches om je de beste kans op succes te geven tijdens jouw evenement.

Sommige workouts zijn puur gericht op tijd, andere werken aan zaken als je loopcadans. Er zijn zelfs workouts waarbij je oefeningen doet om je looptechniek te verbeteren en deze worden op video gedemonstreerd in de Garmin Connect-app.

Mijn enige echte punt van kritiek is dat er niet zo veel variatie in de trainingsplannen zit als ik zou willen, dus meer gevorderde lopers en marathonlopers vinden misschien niet het plan dat bij hen past. Ik verwacht echter dat er met de tijd meer plannen zullen komen.

Naast Garmin Coach doet de Forerunner 45S alles wat je van een goed hardloophorloge mag verwachten, en hij doet het uitzonderlijk goed. Het scherm kan tot drie gegevensvelden tegelijk weergeven en ik vond zowel de afstands- als de hartslagmeting indrukwekkend nauwkeurig.

De hartslag was bijzonder goed, met zelden meer dan een paar slagen per minuut verschil met een borstband. De Forerunner 45S bleek zelfs nauwkeuriger dan de Garmin Fenix 5 Plus van € 600, wat zou kunnen komen doordat het lichte frame van de Forerunner 45S beter tegen mijn onderarm zit. De 45 gebruikt ook je hartslaggegevens om je VO2 max te schatten aan het einde van een training, wat een goede indicator is van je algemene cardiovasculaire conditie.

Vergeleken met duurdere hardloophorloges mist de Forerunner 45 S dus eigenlijk alleen geavanceerde functies die veel hardlopers als franje zouden beschouwen. Het heeft bijvoorbeeld geen broodkruimelnavigatie, trainingsbelastinganalyse of een groot scherm waarop meer statistieken kunnen worden weergegeven. Het toont ook geen details over je looptechniek buiten cadans, zelfs niet als je een voetsensor hebt die dergelijke gegevens kan registreren.

Garmin Forerunner 45/45S test: Verdict

Het ontbreekt een beetje op het gebied van slimme functies – er is geen NFC of muziek afspelen – maar met de Forerunner 45 S heeft Garmin overtuigend geleverd in de dingen die het beter doet dan wie dan ook, namelijk sport tracking.

Op het ontbreken van een zwemmodus na, biedt de Forerunner 45S alles wat je maar kunt wensen in een sporthorloge op instapniveau, en dat in een pakket dat er geweldig uitziet en goed aanvoelt om de pols. Kortom, er is geen beter budget GPS-horloge verkrijgbaar, vooral voor beginnende hardlopers, en veel ervaren hardlopers zullen er ook tevreden mee zijn.

B07PVVVXGB
De Garmin Forerunner 45S is veruit het beste budgethorloge dat je vandaag kunt kopen, met een aantrekkelijk design en een hele reeks uitstekende functies ⌚. Deze omvatten GPS-tracking, een hartslagmeter en, misschien wel het indrukwekkendst, de mogelijkheid om gestructureerde workouts of zelfs volledige trainingsplannen vanaf je pols te volgen.

Specificaties – Van leverancier

 • De Forerunner 45S helpt je beter te lopen en fitter te worden uitgebreide loopfuncties met snelheidsgegevens, rondetijden en trajectopname verhogen je motivatie wordt elke dag beter
 • De Forerunner 45S is speciaal ontworpen voor smalle polsen, daarmee past hij perfect bij atletes of hardlopers die een compact hardloophorloge met een minimum aan gewicht zoeken, eenvoudig omdoen en lopen
 • Loop zo effectief als nooit en houd daarbij je hartslagmeting en VO2max altijd in het oog de body batterijwaarde toont je huidige energieniveau en zegt je of je fit genoeg bent voor de volgende training
 • Plan je optimale training van afloop tot marathon download je persoonlijke trainingsplan en de Garmin loopcoach helpt je bij het bereiken van je doelen individueel
 • Te gebruiken in meerdere disciplines, naast hardlopen zijn nog veel andere sportprofielen vooraf geïnstalleerd, bijvoorbeeld fietsen, loopband, crosstrainer of yoga kies je favoriete sport en ga direct aan de slag

 

 • Merk: Garmin
 • Batterijen: ‏CR123A batterijen vereist. (inbegrepen)
 • Productafmetingen: ‎0.4 x 0.4 x 1.14 cm; 32 gram
 • ASIN ‏B07PVVVXGB
 •  

Garmin Forerunner 45S ⌚ Smartwatch GPS
Garmin Forerunner 45S ⌚ Smartwatch GPS
BesteKorting.com 🏷️ | Beste producten met de hoogste kortingen, Amazon, Bol.com, CoolBlue
Logo