Van redactie

Fujifilm instax instant mini camera 📸 11 Blush Pink roze

€ 70,18 Nu kopen!
B084S3Y6L1
De Fujifilm Instax Mini 11 is leuk, niet duur en een selfiemachine 📸. Als je op zoek bent naar een instant camera en niet veel geld wilt uitgeven, is dit de camera om te kopen. Eén klink en je hebt je foto al in de hand.
8.5/10 (Expert Score)
Product staat op #37 in categorie Computers

Je vrienden noemen ze misschien nog steeds Polaroids, maar de meeste instant foto’s die millennials en Gen Z maken, worden gemaakt met materiaal van Fujifilm, met name het populairste Mini-formaat.

De lage instapkosten, het gebruiksgemak en de direct deelbare, fysieke foto’s hebben van het formaat de populistische keuze gemaakt. De Instax Mini 11, Fuji’s nieuwste instapmodel, brengt eindelijk volledig automatische belichting en verbetert de selfie-mogelijkheden, zonder de charme van het vorige model, de Mini 9, te verliezen, waardoor het onze nieuwe keuze van de redactie is.

Kies je kleur

Fujifilm verkoopt de Mini 11 in een virtueel palet van afwerkingen. Wij ontvingen de roze versie ter beoordeling, maar je kunt ook kiezen voor Ice White, Charcoal Gray, Lilac Purple, of Sky Blue als je daar de voorkeur aan geeft.

Het is een plastic camera, zoals te verwachten voor deze prijs, met afgeronde oppervlakken rondom – geen scherpe randen hier. Dat is een goede zaak voor kinderen en tieners, die zeker een kick zullen krijgen van het maken van een foto en het zien van een afdruk voor hun ogen, en zelfs de college-ouderen die instant foto’s gebruiken om herinneringen vast te leggen die ze niet in de cloud willen laten verdwijnen.

De camera meet 6 bij 11 bij 12 inch en weegt ongeveer 400 gram. De camera wordt gevoed door twee AA-batterijen en is niet meer dan een modeaccessoire zonder een pakje Instax Mini film. Je kunt hem krijgen in kleur of zwart-wit, en je moet er wel aan denken om er een paar bij de camera te kopen, want er wordt niets bijgeleverd.

Het ontwerp is zo eenvoudig als het maar kan. De filmcassettes kunnen achterin worden geladen, en het aantal resterende opnamen (van de in totaal 10) wordt getoond in een uitgesneden venster. Een vaste optische zoeker is er om opnamen te kaderen, en de ontspanknop is de enige bediening. Bij het vorige model, de Mini 9, moest je de belichting handmatig instellen, maar hier gaat dat allemaal automatisch.

De camera wordt ingeschakeld wanneer de lens wordt uitgeschoven – een drukknop ernaast doet het werk. Je moet de lens iets verder uittrekken om scherp te stellen bij selfies en andere close-up opnamen. Er zit een spiegel op de ring naast de lens om je te helpen bij het kadreren. Als je klaar bent, druk je de lens weer in om de camera uit te schakelen.

Om een foto te maken, druk je de sluiter in. De flitser gaat af en de foto komt uit de bovenkant. Het zal eerst helemaal wit zijn, maar binnen enkele minuten komt er een beeld tevoorschijn. Het is natuurlijker om de camera staand vast te houden dan liggend, dus je zult meer hoge foto’s maken dan brede.

Fujifilm levert een paar rubberen sluiterhulpjes bij de camera. Je kunt ze uitproberen om te zien of ze het gebruik comfortabeler maken – ze zijn in ieder geval zachter om aan te raken. Persoonlijk vond ik ze niet zo nuttig, maar dat kan per geval verschillen.

Er is geen statiefaansluiting, maar er is ook geen lange belichtingsmodus en de Mini 11 staat rechtop op een vlakke ondergrond. Als je een statief wilt gebruiken kun je kiezen voor de Instax Mini 90 Neo Classic of de Lomo’Instant Automat.

Flits nodig

De lens heeft een gemiddelde groothoek, vergelijkbaar met een 35mm prime op een full-frame camera. De Instax Mini film is groot, met een beeldveld van 1,8 bij 2,4 inch, dus om het klein en betaalbaar te houden is de lens beperkt tot een mager diafragma van f/12,7.

Dat betekent dat je de flitser nodig hebt voor alle soorten opnamen binnenshuis of bij weinig licht. In de meeste gevallen doet de flitser zijn werk goed, maar ik merkte overbelichting in moeilijke situaties, zoals bij een close-up van een witte kat in een vrij donkere kamer. Je eindigt met een licht overbelichte kat. Maar voor een snapshotcamera werkt hij goed genoeg.

Je zult vaker overbelichte foto’s krijgen wanneer u in zeer lichte omstandigheden werkt, zoals op zonnige dagen. Omdat de lenzen van de Instax-camera niet veel licht vangen, is de film extra gevoelig (ISO 800). Verwacht ondiepe kleuren wanneer het erg licht wordt, en als je de zon in een opname vangt, zal deze meestal te zien zijn als een zwarte stip.

Wat de beeldkwaliteit betreft, die is zo goed als je van dit formaat kunt verwachten. De Mini 11 maakt gebruik van dezelfde lens als vele andere van Fujifilm. Het heeft glazen elementen, en kiekjes zien er behoorlijk goed uit.

De kleinere foto’s passen in een portemonnee, dus ze hebben niet zo veel impact als Instax Wide, Instax Square of Polaroid I-Type formaten, die allemaal fysiek groter zijn.

Je zult meer uitgeven aan deze formaten, maar ze zijn het onderzoeken waard als je verder wilt gaan dan instapfotografie. 

☆
B084S3Y6L1
De Fujifilm Instax Mini 11 is leuk, niet duur en een selfiemachine 📸. Als je op zoek bent naar een instant camera en niet veel geld wilt uitgeven, is dit de camera om te kopen. Eén klink en je hebt je foto al in de hand.

Specificaties – Van leverancier

  • Dankzij de automatische belichting verdwijnt niemand naar de achtergrond.

  • De camera heeft een ingebouwde selfie lens en een selfie spiegel: elke selfie en close-up wordt een feest!

  • Customize jouw mini 11: dankzij de bijgeleverde sluiterknop maak jij jouw instax mini 11 uniek!

  • Gebruikt instax mini film, niet meegeleverd. De film heeft een grootte van 86 x 54 millimeter, het beeld is 62 × 46 millimeter.

  • De camera wordt geleverd met: polsbandje, 2x aanpasbare sluiterknoppen, gebruiksaanwijzing, 2x AA batterijen.

  • Merk: Instax

  • Gewicht van item: 436 Gram

  • Afmetingen van item (L x B x H): 6 x 11 x 12 centimeter

  • Modelnaam: Instax mini 11

Fujifilm instax instant mini camera 📸 11 Blush Pink roze
Fujifilm instax instant mini camera 📸 11 Blush Pink roze
€ 70,18
BesteKorting.com 🏷️ | Beste producten met de hoogste kortingen, Amazon, Bol.com, CoolBlue
Logo